POGOJI POSLOVANJA

Uporabnik

Uporabnik je pravna ali fizična oseba (potrošnik), ki uporablja storitve spletne strani Trgovina Garfield, v nadaljevanju Garfield. Uporabnik postane tista fizična oz. pravna oseba, ki se registrira v trgovini Garfield, pridobi uporabniško ime ter s tem tudi pravico do nakupovanja. Upravljavec spletne trgovine se zavezuje, da bo vse osebne podatke, ki jih od uporabnikov pridobi ob izvedbi procesov (izdelava uporabniškega računa, prijava v elektronske novice, sodelovanje v nagradnih igrah) varoval v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Prav tako bodo pridobljeni osebni podatki uporabljeni izključno za namene, za katere so bili pridobljeni oz. za katere jih je uporabnik pred tem odobril.

Naročanje

Uporabniki, pravne in fizične osebe, lahko naročila v spletni trgovini Garfield oddajajo kadarkoli, 24 ur na dan, vse dni v tednu. Kot oddano naročilo se šteje zadnja potrditev oz. odobritev naročila na Blagajni, ko uporabnik na svoj kontaktni e-poštni naslov prejme potrditev naročila. Postopek nakupa sestavlja oddaja naročila, prejetje in potrditev naročila ter odprema pošiljke (na posredovani naslov). Za naročanje specifičnih izdelkov našim uporabnikom priporočamo izdelavo prednaročil in oddajo povpraševanja na naš kontaktni email naslov: info@trgovina-garfield.si.

Kupoprodajna pogodba

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe se obravnava trenutek, ko stranka dokončno potrdi in odda naročilo v obdelavo. Od tega trenutka dalje so tako cena, kot tudi vsi ostali pogoji izvedbe posla nepreklicni. Kupoprodajna pogodba (velja kot račun) o nakupu izdelkov v spletni trgovini je posredovana po opravljenem zaključku naročila v elektronski obliki kupcu na njegov kontaktni e-poštni naslov. Prav tako se kopija prodajne pogodbe v slovenskem jeziku hrani na našem strežniku in je kupcu dostopna kadarkoli v njegovem uporabniškem računu (Moj račun).

Preklic naročila, odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da v štirinajstih dneh od dneva nakupa na kontaktni naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za odstop od pogodbe se šteje vrnitev naročenih izdelkov, ki mora biti na naš naslov prejeta v predpisanem roku za odstop od pogodbe.

Če uporabnik v predpisanem roku (14 dni) sporoči odstop od pogodbe, ima pravico, da neuporabljene izdelke vrne v roku 30 dni od dneva nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. V kolikor stranka izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Naročilo lahko zavrne tudi skrbnik trgovine Garfield, in sicer za naročila, za katera je bila ugotovljena nedovoljena elektronska izmenjava osebnih podatkov, za naročila, ki jih pod določenimi pogoji ni mogoče izvesti ter druge zlorabe.

Načini plačila

Spletna trgovina Garfield svojim strankam omogoča naslednje načine plačila:

  1. Plačilo s predhodnim nakazilom na TRR – naročeni izdelki bodo, v kolikor so na zalogi, poslani na naslov stranke po prejetju plačila
  2. Plačilo po povzetju (gotovina ob prevzetju) – ob dostavi blaga je potrebno pripraviti točen znesek kupnine.
  3. Plačilo preko spletnega plačilnega posrednika Paypal

Cene

Vse cene izdelkov na spletni strani so v domači denarni valuti (euro/€) in vključujejo davek na dodano vrednost, pri čemer je to eksplicitno navedeno na podstrani vsakega izdelka. Veljajo trenutne cene, ki jih uporabnik potrdi s klikom ob oddaji naročila, zato nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb nekaterih cen, če ni drugače navedeno (npr. za potrebe posebnih popustov, akcijskih promocij). Na vse cene je mogoče koriščenje dodatnih popustov v okviru kuponov ali darilnih bonov.

Kljub naporom za zagotavljanje točnih in ažurnih informacij o izdelkih lahko pride do nepravilnosti pri vnosu ali drugih napak v povezavi s ceno izdelka. V tem primeru bo o tem kupec pred odpremo naročila obveščen, pri čemer bo stranki omogočen odstop od pogodbe oz. najustreznejša rešitev z obojestranskimi koristmi.

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk spletne trgovine Garfield je podjetje Global Logistics Systems Slovenija (GLS), d.o.o.. V spletni trgovini si prizadevamo čim bolj ustreči željam naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov naslednji delovni dan po opravljenem nakupu, v kolikor je naročilo oddano do 15.00 ure.

Pričakovana dobava je od 2 do 3 dni od dneva naročila, pri čemer to ne velja za izdelke, ki v trenutku oddaje naročila niso na zalogi in bodo dostavljeni na naslov v razumljivo daljšem časovnem obdobju.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 3,90€, ki se ustrazno poveča ob izbiri plačila po povzetju. Za vsa naročila nad 60€ pa je dostava brezplačna. Če kupec na dogovorjenem naslovu ob prevzemu pošiljke ni navzoč, bo dostavna služba pustila obvestilo. Rok za prevzem pošiljke za GLS je 10 dni, ponoven poizkus dostave pošiljke pa je brezplačen. Prevzem blaga pa lahko opravi tudi polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s stranko, oziroma druga oseba s pooblastilom za osebni prevzem pošiljke. Ob dostavi pošiljke stranka poleg prevzema paketa in spremljajoče dokumentacije potrdi prevzem s podpisom tovornega lista.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Stranka lahko glede posameznega izdelka kontaktira prodajalca za pridobitev informacije o garancijski dobi izdelka.

Avtorske pravice

Vse vsebine in tehnologije, dostopne na spletnih straneh trgovine Garfield, so last upravitelja trgovine. Med avtorska dela sodijo vsi grafični elementi, deli programskih kod, besedila, slike, zasnova strukture, zvočni ali slikovni elementi ter druga avtorska dela Vsakršno kopiranje, posnemanje, razširjanje in splošna uporaba brez naše vednosti je prepovedana. Slike izdelkov so simbolične, prodajalec si tako pridržuje pravico, da v določenih primerih pride do odstopanj od dejanskega izgleda izdelka.

Kuponi in darilni boni

Našim strankam omogočamo tudi nakup darilnih bonov, s katerimi lahko razveselite svoje najbližje ob različnih priložnostih. Darilni bon je prenosljivi izkazni papir, ki ga spletna trgovina Garfield izda praviloma v elektronski obliki, in sicer v protivrednosti plačila in ga je mogoče koristiti za obračun absolutnega popusta na vrednost naročila. Sestavni del darilnega bona oz. kupona je unikatna identifikacijska (alfanumerična) koda, ki jo uporabnik vnese v zaključnem koraku na blagajni za priznanje znižane cene. Veljavnost bona je 6 mesecev od dneva nakupa, če ni drugače navedeno, po tem obdobju pa bon zapade. Darilnega bona ni mogoče unovčiti za gotovino, unovčljiv pa je zgolj enkratno in samo v celotnem znesku. V kolikor vrednost naročila presega vrednost nakupa, je stranka zavezana k doplačilu razlike v ceni.

Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bodo vsi osebni podatki pridobljeni preko spletne trgovine Garfield (v nadaljevanju trgovina Garfield) ustrezno varovani in uporabljeni izključno za opravljanje storitev, ki jih ponujamo. Zavedamo se občutljivosti narave tega področja, zato se kot upravitelj tega spletnega mesta obvezujemo, da bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) naših spletnih uporabnikov. Celotna politika zasebnosti je objavljena na naslednji povezavi.

Kontakt

V primeru splošnih vprašanj, oddaje povpraševanja ali preverjanja dobavljivosti izdelkov nas lahko tekom delovnega časa kontaktirate na različne načine.

Kontaktna oseba: Karin Rožič, vodja prodaje, 070 613 099.

Vaša vprašanja pa nam lahko posredujete tudi preko elektronskega obrazca ali na elektronski naslov info@trgovina-garfield.si, tudi izven rednega delovnega časa. Potrudili se bomo, da bomo na vaša vprašanja in poizvedbe odgovorili v najkrajšem možnem času. Mnenja, komentarje in predloge pa lahko z nami delite tudi na uradni strani naših družbenih omrežij. Veseli bomo vašega odziva!